Detta är ett obligatoriskt fält
Detta är ett obligatoriskt fält
Ange ett giltigt förnamn
Ange ett giltigt efternamn
Vänligen ange en giltig e-postadress, exempelvis namn@example.com
Detta är ett obligatoriskt fält
Hoppsan! Du verkar redan vara registrerad med den här mailadressen. Logga in eller använd en annan mailadress
Detta är ett obligatoriskt fält
Ange ett giltigt lösenord
Lösenordet måste vara minst 6 tecken
Lösenordet får vara max 16 tecken
Vänligen se till att dina lösenord överensstämmer
Du har glömt att godkänna de allmänna villkoren
Lösenordet och/eller användarnamnet är felaktigt
Swipe to the left

Bloggen

Liljor
Liljor
Michaela Broo
17771 Views 0

Liljor

18 Mar 2023 Skötselråd

LATINSKT NAMN: Liliaceae
FAMILJ: Liljeväxter

Liljan är en av världens mest populära blommor och har varit det i tusentals år. Dess klassiska elegans och skönhet gör den till en populär blomma vid bröllop, begravningar och andra speciella tillfällen.

Liljor: Tidlös skönhet med en rik historia

Liljor kommer i en mängd olika färger, inklusive vit, gul, rosa, orange, röd och lila. Dess spetsiga kronblad som sträcker sig ut från den centrala stjälken ger den en unik form. Liljor är också kända för sin subtila och söta doft som kan vara mycket behaglig.

HISTORIA

Liljans historia går tillbaka till antikens Grekland och Rom, där den var en symbol för gudinnan Hera och användes ofta som en prydnad vid bröllop. Under medeltiden i Europa blev liljan en symbol för oskuld och renhet och var ofta avbildad i kyrkor och religiösa texter.

SNABBA OCH INTRESSANTA FAKTA

Liljan är en av de äldsta blommorna i världen och har funnits i över 4000 år. Det finns mer än 100 arter av liljor. Liljan är nationalblomman i Italien och Frankrike. Liljan används ofta i aromaterapi på grund av dess avslappnande egenskaper.

SKÖTSELRÅD

För att överleva behöver liljor mycket vatten, så se till att de får tillräckligt med vatten regelbundet. Liljor trivs bäst i en sval och fuktig miljö, så undvik att placera dem i direkt solljus eller nära en värmekälla. För att undvika att förorena vattnet bör de nedre bladen tas bort från stjälken. Byt vattnet i vasen varje dag och gör ett nytt snitt på stjälken varje gång du byter vatten.

INTRESSANTA LÄNKAR

Beställ